Antonescu nu îl va vota pe Iohannis la prezidenţiale

0

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că nu are un candidat preferat la alegerile prezidenţiale, el arătând că nu îl susţine pe Klaus Iohannis, care e candidatul PNL, pentru că nu este convins de acesta.

Întrebat, într-o emisiune la TVR 1, care este candidatul său preferat în această campanie electorală, Antonescu a răspuns: „Nu am”. Ulterior moderatorul l-a întrebat pe fostul lider PNL de ce nu îl susţine pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, iar Antonescu a răspuns: „Pentru că nu sunt convins”, informează Mediafax.

La observaţia moderatorului că el a fost cel care l-a propus pe Iohannis pentru funcţia de premier şi l-a „făcut” prim-vicepreşedinte al PNL, Antonescu a replicat că aici este vorba de Preşedinţia României.„Vorbim de Preşedinţia României aici. Aici nu e vorba de prietenie. Capacităţile diferă. Adică un om capabil să bată cuie nu e capabil să meargă şi în Cosmos. Un om capabil chiar să fie prim-ministru nu e neapărat capabil să fie preşedinte. Sunt lucruri foarte diferite”, a spus Antonescu.

El a arătat că, pentru persoana sa, Iohannis a ridicat un semn de mare întrebare când a făcut declaraţii contradictorii despre evenimentele din 2012.„În momentul în care domnul Iohannis vine şi spune două lucruri contradictorii despre întâmplările din 2012, pentru mine asta, la un candidat prezidenţial, e un semn de mare întrebare”, a subliniat Antonescu.

El a arătat că, în ciuda acestui lucru, ca şi a altora, de detaliu, convingerea sa că România nu are nevoie de un preşedinte pesedist nu este zdruncinată.„Asta nu îmi zdruncină convingerea că nu avem în ruptul capului nevoie de un preşedinte pesedist, în speţă domnul Victor Ponta şi bineînţeles nici de vreun băsist”, a mai spus Antonescu.

Mai mult, fostul lider PNL a precizat că nu are senzaţia că actualul preşedinte PNL are nevoie foarte tare de prezenţa sa în campania pe care o desfăşoară pentru alegerile prezidenţiale, arătând că nici el nu simte nevoia să fie prezent în această campanie. „Un candidat la Preşedinţie îşi construieşte o campanie, face nişte alegeri, care înseamnă conţint, stil, oameni. Nu am senzaţia că Iohannis are nevoie foarte tare de prezenţa mea, nu ascund că nu simt eu nevoia prezenţei în această campanie, aşa cum e construită, ceea ce nu însemană că o privesc cu ostilitate. Aceste lucruri nu se fac ca la colhoz, ci printr-o suită de alegeri”, a spus Antonescu.

El a spus că nu s-a rupt de PNL şi a arătat că nu crede că se poate întâmpla acest lucru.„Nu există aripa Antonescu în PNL, nu a existat nici înainte, nici acum. Nu există aripa Antonescu sau un grup Antonescu, nu există un grup în PNL care să obstrucţioneze candidatura lui Iohannis”, a spus Antonescu.

Cu toate acestea, el a arătat că relaţia sa cu Iohannis este o relaţie normală.„Nu e o relaţie de conflict, nu e nici o relaţie apropiată în sensul în care eu nu particip la proiectul actual al lui Iohannis. Nu înseamnă că am ceva împotrivă să iasă preşedinte”, a spus Antonescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.