NATO acuză: Sute de militari ruşi sunt încă în Ucraina!

Sute de militari ruşi, inclusiv membri ai unităţilor speciale, se află în continuare pe teritoriul Ucrainei, în pofida armistiţiului, anunţă Alianţa Nord-Atlantică.

„De la începerea aplicării armistiţiului, a avut loc o retragere semnificativă a forţelor convenţionale ruse din Ucraina. Totuşi, sute de militari ruşi, inclusiv membri ai unităţilor speciale, sunt în continuare în Ucraina”, a declarat Jay Janzen, un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice.”În ultima săptămână nu am constatat vreo reducere a efectivelor militare ruse”, a subliniat Janzen, potrivit Mediafax.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a semnat un acord de încetare a focului cu insurgenţii proruşi la începutul lunii septembrie. Confruntările armate continuă în unele zone din estul Ucrainei, în principal în apropierea aeroportului din Doneţk, în pofida armistiţiului.

Rusia a negat permanent că ar fi trimis militari în Ucraina.”De asemenea, aproximativ 20.000 de militari ruşi sunt staţionaţi în continuare la frontiera dintre Rusia şi Ucraina”, a precizat oficialul NATO.

Conform estimărilor Naţiunilor Unite, confruntările armate din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, care durează de peste cinci luni, s-au soldat cu peste 3.200 de morţi. Circa 600.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.