Palestinienii îl acuză pe Netanyahu de „manipulare grosieră”

0

O membră a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) l-a acuzat luni seara pe premierul israelian Benjamin Netanyahu de „manipulare grosieră a faptelor” în discursul pe care l-a susţinut la ONU şi în care a comparat mişcarea palestiniană Hamas cu gruparea jihadistă Stat Islamic.

„Prin intermediul acestui discurs, Benjamin Netanyahu a încercat să înşele audienţa folosind un limbaj de ură, calomnios şi perfid”, a apreciat Hanan Ashrawi, în contextul în care, de mai multe săptămâni, Netanyahu compară gruparea extremistă Stat Islamic, care desfăşoară operaţiuni în Irak şi Siria, cu mişcarea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, în vederea justificării ofensivei lansate în vară de statul evreu împotriva enclavei palestiniene, informează Mediafax.

Netanyahu a „pierdut simţul realităţii refuzând să recunoască ocupaţia (israeliană), masacrele şi crimele sale de război”, a adăugat Ashrawi, în contextul în care palestinienii au început o campanie diplomatică la ONU pentru obţinerea unei rezoluţii care solicită încheierea ocupaţiei israeliene şi crearea unui stat palestinian în frontierele de la 1967.”Lupta împotriva islamului militant este indivizibilă (…). Acesta este motivul pentru care lupta Israelului contra Hamas nu este doar lupta noastră. Este şi lupta voastră”, a declarat luni seara premierul israelian de la tribuna ONU.

Vineri, de la aceeaşi tribună, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a denunţat un „genocid” şi o politică israeliană de „apartheid” împotriva palestinienilor.

Ofensiva din vară a Israelului împotriva Fâşiei Gaza s-a soldat cu aproape 2.200 de morţi de partea palestiniană, majoritatea civili, şi peste 70 de partea israeliană, aproape toţi militari.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.