1.400 de soldați americani luptă cu Ebola în Liberia

0

Armata americană va trimite circa 1.400 de soldați în Liberia în următoarele săptămâni în cadrul eforturilor Washingtonului pentru a ajuta la ținerea sub control a epidemiei de Ebola în Africa de Vest, a anunțat Pentagonul marți, potrivit AFP.

Acest anunț intervine în timp ce primul caz al unui pacient atins de virus a fost diagnosticat pe teritoriul american la revenirea acestuia dintr-o călătorie în Liberia.

Aproape 700 de soldați din cadrul diviziei 101 aeropurtate a armatei americane și 700 de ingineri militari urmează să fie desfășurați la Monrovia, capitala Liberiei, spre sfârșitul lunii octombrie, a precizat în fața presei purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Acești soldați se vor alătura celor aproximativ 200 de militari americani aflați deja la fața locului facând parte dintr-un efectiv total de 3.000 persoane pe care Washingtonul a prevăzut să le trimită pentru a ajuta la pregătirea personalului sanitar pe teren și a da în folosință spitale și infrastructură corespunzătoare.

Președintele american, Barack Obama, a dezvăluit în cursul lunii septembrie proiectul său de a trimite circa 3.000 de soldați în Liberia pentru a oferi sprijin logistic personalului care luptă în fiecare zi contra epidemiei, cea mai gravă de la apariția virusului în 1976. Epidemia de febră hemoragică Ebola a depășit pragul de 3.000 de morți, omorând aproape jumătate din cele 6.500 de persoane infectate care se află în evidență medicală, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

John Kirby a precizat că armata Statelor Unite se află în Liberia pentru a sprijini alte agenții civile americane care luptă împotriva Ebola.

De asemenea, Pentagonul a dat asigurări că soldații nu vor avea contact direct cu pacienții infectați de virus.

Autoritățile sanitare federale au declarat marți că sunt sigure că pot împiedica răspândirea virusului Ebola pe teritoriul Statelor Unite.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.