Invitaţi de primă mână la Bucharest Forum 2014

0

Bucharest Forum 2014, ce se va desfăşura în 2-4 octombrie, este cea mai mare conferinţă politică, strategică şi economică găzduită de România, la care sunt aşteptaţi Richard Quest, George Friedman, Nicholas Taubman şi Thierry de Montbrial, a precizat preşedintele Aspen România, Mircea Geoană.

”Este cea mai mare conferinţă politică, strategică şi economică pe care România o găzduieşte. Este cea de-a treia ediţie pe care Institutul Aspen România, împreună cu Guvernul, BNR şi MAE, o propun tuturor partenerilor noştri din estul şi din vestul spaţiului Mării Negre”, a precizat miercuri Mircea Geoană.

El a arătat că la eveniment sunt aşteptate personalităţi importante la nivel internaţional.”În plan extern, îi aşteptăm pe Richard Quest, vedeta de necontestat a CNN pe zona economică, George Friedman, de la Stratfor, Thierry de Montbrial, oaspeţi dragi nouă cum este fostul ambasador american Nicholas Taubman, prieteni din India, China, Asia Centrală, Europa, SUA”, a spus Geoană.

El a arătat că la eveniment vor participa şi premierul Victor Ponta, alături de miniştri economici ai Cabinetului, dar şi directorul SRI, George Maior.”Aşteptăm un discurs important al primului-ministru, pe teme economice şi strategice. Aşteptăm prezenţa unui număr important de miniştri economici din Cabinetul Ponta. SRI, prin vocea domnului Maior, va fi prezent de asemenea alături de noi, împreună cu un număr important de decidenţi şi formatori de opinie din România”, a mai spus Geoană.

Potrivit lui Geoană, conceptul acestui eveniment rezidă în ideea că România este şi trebuie să fie o poartă a Europei, pe noul drum al mătăsiii, respectiv pe ruta economică şi comercială care leagă cei doi mari plămâni ai economiei mondiale: spaţiul european şi transatlantic, pe de o parte, din care facem parte, şi Eurasia şi de Asia, care recuperează decalajele de dezvoltare.”România trebuie să profite, pe lângă relevanţa noastră strategică fără precedent în istoria modernă, ca să transferăm şi în prosperitate şi în dividende economice şi în locuri de muncă investiţii, capital, tehnologie această locaţie geografică. Faptul că la această conferinţă avem o participare internă şi internaţională de excepţie confirmă interesul pentru România cu un rol de pivot, central în bazinul extins al Mării Negre”, a spus Geoană.

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.