Autobuze noi pentru elevii din Dolj

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a înmânat, joi, în Piața Mihai Viteazu din Craiova, cheile a 12 microbuze pentru transport de elevi primarilor din tot atâtea localități din județul Dolj, informează Agerpres.

‘Am înmânat personal cheile pentru aceste microbuze școlare pentru școlile din județul Dolj. 12 microbuze s-au repartizat astăzi, alte două microbuze au fost date inițial în fața Guvernului și mai urmează să vină încă 15 în tranșa a doua. Este o acțiune importantă așteptată de toți elevii care ca scop combaterea abandonului școlar. Sunt foarte mulți copii care au nevoie de transport, este un mijloc de transport dorit de toți elevii, mai ales acum când vine iarna. Este important mai ales pentru copiii care sunt în localități îndepărtate. Am discutat cu fiecare primar în parte și le-am recomandat șoferilor să circule cu maximă atenție, pentru că este vorba de transportul copiilor’, a spus Dragnea.

Potrivit vicepremierului, Guvernul are un program de a achiziționa microbuze școlare astfel încât să răspundă tuturor solicitărilor care au venit din țară. ‘Sunt 1.258 de microbuze acum repartizate și pe linia de fabricație, s-au alocat fonduri pentru a se achiziționa încă 751, astfel încât în România să fie onorate toate solicitările. În tranșa a treia vor fi și microbuze 4X4 și autobuze pentru că sunt câteva localități în țară unde distanța este foarte mare’, a mai afirmat Dragnea.

Acesta a mai afirmat că au fost adoptate acte normative pentru a se reglementa posibilitatea primăriilor de a angaja șoferi în afara organigramei aprobate deja, iar în ceea ce privește finanțarea pentru combustibil, au fost alocate sume importante pentru funcționarea primăriilor.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.