Intrusul de la Casa Albă a pledat nevinovat

0

Bărbatul care a intrat în Casa Albă sfidând toate măsurile de securitate a pledat nevinovat, miercuri, în faţa unei judecătoare, la Washington, relatează AFP.

Omar Gonzalez a fost oficial acuzat în faţa judecătoarei Deborah Robinson de pătrundere ilegală într-un edificiu protejat, port de armă periculoasă şi posesie ilegală de muniţii.

Îmbrăcat într-un combinezon de culoare portocalie, acuzatul, în vârstă de 42 de ani, a pledat nevinovat pentru cele trei capete de acuzare, în cursul celei de-a doua înfăţişări în instanţă. El a fost menţinut în arest de către judecătoarea Robinson şi riscă o pedeapsă de până la 16 ani de închisoare, informează Mediafax.

Avocatul său, David Bos, a refuzat ca acuzatul să fie supus unei expertize psihiatrice.”Credem că o evaluare a responsabilităţii sale penale este lipsită de fundament”, a declarat avocatul în cursul audierii. El a apreciat, în faţa unor jurnalişti, că această expertiză ar fi „o intervenţie în câmpul apărării”.

Prin urmare, judecătoarea şi-a supendat decizia, în aşteptarea unor noi argumente ale părţilor. Următoarea audiere a fost fixată pentru data de 21 octombrie.

Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, a sărit gardul Casei Albe şi a parcurs peste 60 de metri pe peluză, după care a intrat în clădirea Preşedinţiei SUA prin zona North Portico. El avea un cuţit pliabil în buzunar.

Preşedintele american Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.