Șeful galeriei Stelei va sta șase ani și jumătate la închisoare

Liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustață, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani și 6 luni de închisoare, el fiind acuzat, împreună cu membri ai clanului „Sportivilor”, de săvârșirea unor infracțiuni de tâlhărie, tentativă de omor și crimă organizată.

În același dosar, Emil Mircea Băluș (zis „Mircea Nebunul”) a fost condamnat la 8 ani închisoare iar Nicușor Dumitrescu (zis „Bibiloi”) a primit tot 8 ani de detenție.

Totodată, mai mulți membri ai clanului „Sportivilor” au fost condamnați la câte 4 ani închisoare cu executare: Robert Florin Nica, Alexandru Dinu (zis „Alin Boxeorul” sau „Pitbull”), Radu Cristian Roșca, Daniel George Albu, Alecu Tudor (zis „Joe”), Florian Dragomir (zis „Papagalul”).

Alți inculpați au primit pedepse de la 3 ani închisoare cu executare la pedepse cu suspendare iar în cazul a patru inculpați s-a dispus încetarea procesului penal. Decizia instanței este definitivă.

Inculpații din acest dosar au fost trimiși în judecată în septembrie 2006 de procurorii DIICOT, pentru acuzații ca tâlhărie, tentativă de omor, crimă organizată, șantaj, ultraj, ei fiind suspectați că au preluat în Capitală afacerile ilegale ale clanului „Cămătaru”. Gruparea a fost implicată, în perioada 2003 — 2006, în mai multe incidente violente în care s-a folosit și armament, victime fiind atât membri ai lumii interlope bucureștene care nu au înțeles să împartă cu inculpații zonele de influență, cât și alte persoane care desfășurau activități ce se intersectau sub o formă sau alta cu sfera lor de interese.

Anchetatorii au stabilit că, deși nici unul dintre membrii grupării nu avea un loc de muncă, ei beneficiau de resurse materiale importante, obținute în urma săvârșirii unor infracțiuni de șantaj sau împrumutul unor sume de bani cu titlu de camătă.

Din actele de cercetare penală a reieșit și faptul că membrii grupării își arogau rolul de ‘justițiari’, intervenind în soluționarea unor situații conflictuale dintre alte persoane, percepând de la cei considerați vinovați diverse sume de bani sub forma „amenzilor”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.