Agentia de presă Tanjug, scoasă la vânzare

Share:

Serbia a anunțat vineri privatizarea agenției naționale de presă Tanjug, cerând tuturor părților interesate să depună ofertele până la data de 3 noiembrie cel târziu, informează DPA, preluată de Agerpres.

Întrucât agenția Tanjug este cu capital de stat, valoarea activelor sale este neclară. Vânzarea sa, pentru care nu există o ofertă minimă, urmează să fie încheiată până la 1 iulie 2015 — au precizat autoritățile sârbe responsabile pentru privatizare.

Tanjug (acronim de la Agenția Telegrafică a Noii Iugoslavii) a fost creată de gherilele comuniste în 1943, în perioada în care Iugoslavia se afla încă sub ocupație germană.

În timpul Războiului Rece, Tanjug a fost una dintre agențiile importante din țările emergente, dar ea s-a deteriorat în timpul regimului condus de Slobodan Milosevic.

Declinul economic din ultimii ani din Serbia a forțat agenția Tanjug să reducă masiv rețeaua de corespondenți externi, iar oficialii sârbi au luat în considerare inclusiv transformarea sa în birou de presă guvernamental.

Alte câteva media cu capital de stat, printre care posturi de radio locale, birouri de informare și centre de presă au fost scoase la vânzare, adaugă DPA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.