Euro îşi continuă aprecierea

Share:

Euro a înregistrat joi cea mai mare creştere începând cu luna mai, după ce Banca Centrală Europeană nu a oferit detalii referitoare la mărimea unui plan de achiziţii de obligaţiuni, reducând aşteptările că acesta va contribui la deprecierea monedei europene.

„Este dificil de spus acum cât de mult îşi va mări BCE activele. Piaţa aştepta informaţii privind mărimea achiziţiilor de active. Nu le-a obţinut, astfel că investitorii îşi reduc plasamentele în euro”, a declarat Valentin Marinov, director la Citigroup în Londra, transmite Bloomberg.

Euro s-a apreciat cu până la 0,6%, la 1,2692 dolari pe unitate, cea mai mare creştere înregistrată pe parcursul tranzacţiilor după data de 8 mai, fiind tranzacţionat ulterior, la New York, la 1,2637 dolari.

Pe 30 septembrie, euro a atins 1,2571 dolari pe unitate, cel mai redus nivel după septembrie 2012.”Nu aş dori să menţionez mărimea activelor. Este foarte important, dar este doar un instrument. Unicul nostru mandat este să readucem inflaţia la un nivel apropiat de 2%”, a spus Draghi la conferinţa de presă susţinută după şedinţa de politică monetară la care BCE nu a modificat dobânzile.

Draghi declarase anterior că achiziţiile de active ar putea readuce deţinerile BCE la nivelul de la începutul anului 2012, semnalând astfel că ar putea fi cumpărate active în valoare de până la 1.000 de miliarde de euro.

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,05%, decizie anticipată de analişti.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.