Institutul Fundeni a inaugurat laboratoarele de diagnosticare a leucemiei

0

La aniversarea celor 55 de ani de la înfiinţare, Institutul Fundeni a inaugurat laboratoarele de care depinde diagnosticul cel mai precis pentru cancer de sânge. Bolnavi din toată ţara vor putea beneficia de analizele care pot face diferenţa între viaţă şi moarte, informează TVR1.

Ramona nu împlinise 24 de ani când a aflat că suferă de leucemie acută avansată. Şansa ei, acum 11 ani, au fost medicii de la Institutul Fundeni. Aceştia au avut inspiraţia să-i dea tratamentul salvator. Nu aveau aparatele care să le indice repede cea mai bună terapie. Medicii din laborator se chinuiau să vadă anomaliile genetice.

Uneori treceau şi săptămâni întregi până la rezultat. Acum, vine în câteva ore. Printr-o investiţie privată, realizată prin asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, spitalul are două laboratoare dotate ca-n Vest.

În România, jumătate dintre bolnavi pierdeau lupta. Acum le pot creşte la 80 la sută şansele de supravieţuire. Există şi o linie continuă pentru transplantul medular. Astfel de proceduri consumă mult sânge. Iar cei care depind de transfuzii au mai multe şanse. După 7 ani, a fost redeschis punctul de donare de la Fundeni.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.