Iohannis, convins de o decizie favorabilă în procesul cu ANI

0

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, susţine că nu poate fi scos din cursa electorală din cauza procesului cu Agenţia Naţională de Integritate deoarece termenele de judecată vor ajunge în luna ianuarie 2015, el fiind convins că va câştiga în instanţă.

„Candidatura mea este definitivă, nu există niciun procedeu prin care o candidatură definitivă să fie retrasă, dar nu din acest motiv voi continua. Voi continua din cel puţin alte două motive: dosarul meu nu se va judeca înainte de alegeri, ci după, fiindcă toate termenele adunate ne duc deja în ianuarie sau februarie; eu voi câştiga acest proces altfel decât unii politiceni care au intrat la Înalta Curte cu speranţa că totuşi câştigă, fiindcă au pierdut în primă instanţă. Eu am câştigat toate procesele cu ANI în toate fazele procesuale şi nu am niciun fel de îndoială că lucrurile se vor rezolva foarte bine”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Satu Mare, potrivit Agerpres.

Iohannis crede că ar fi o eroare dacă s-ar discuta în campanie despre procesul cu ANI şi consideră că discuţiile ar trebui purtate despre proiectele candidaţilor.“Aceste lucruri nu trebuie discutate în campanie electorală. Ar fi o eroare fundamentală ca această campanie să fie viciată de nişte teme care nu sunt de campanie. Eu vreau să spun oamenilor ce înseamnă România lucrului bine făcut şi oamenii vor să ştie ce înţeleg eu prin asta. Cam aşa trebuie să se desfăşoare campania electorală şi nu cu dosare cu ANI şi aşa mai departe. După alegeri avem timp să ne ocupăm şi de acestea”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi cu circa 1.000 de membri de partid şi susţinători din judeţul Satu Mare, în cadrul manifestării rostind discursuri mai mulţi lideri importanţi ai ACL.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.