România nu suferă dacă Rusia întrerupe gazele

0

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Reșița, că reducerile cantităților de gaz pe care Gazprom le livrează către România sunt mici șicane în relația Federației Ruse cu Uniunea Europeană, informează Agerpres.

Ministrul a afirmat că România este una din puținele țări din Uniunea Europeană care nu ar suferi în cazul unei sistări totale a furnizării de gaz metan, datorită stocurilor deja efectuate, dar și a celor care se adaugă zilnic din producția internă.

„Joi a existat o reducere de 6%, miercuri, una de 13%, însă, vorbim de niște volume foarte mici, 0,2 milioane de metri cub pe zi, în condițiile în care România produce 31 milioane de m.c. în aceste zile și consumă 23 milioane m.c. Am discutat inclusiv cu ambasadorul Rusiei la București situația acestor reduceri. Sunt niște mici șicane făcute în relația cu Uniunea Europeană. Ceea ce vă pot spune, însă, cu toată responsabilitatea, este că România este pregătită să-i facă față oricărei situații. Avem în depozite, deja, cu un miliard m.c. de gaz mai mult decât e obligația stabilită de către Autoritatea de Reglementare în Energie, avem un nivel de stocare, la gaz, de circa 2,8 miliarde m.c. în prezent, și încă ciclul de injecție în facilitățile de stocare nu s-a încheiat”, a precizat Răzvan Nicolescu.

Practic, spune ministrul Energiei, nicio întrerupere totală, pe un orizont de timp mai lung, nu va afecta major România, iar populația nu va avea de suferit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.