UE, îngrijorată de intensificarea confruntărilor din Ucraina

Share:

Uniunea Europeană a exprimat „preocupare” în legătură cu intensificarea confruntărilor militare în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului, anunţă Serviciul European pentru Acţiune Externă (SEAE).

„Confruntările au provocat moartea unor civili, miercuri, într-o şcoală din Doneţk”, precizează SEAE.”Mai mulţi militari ucraineni au murit în luptele din ultimele săptămâni, în special în confruntările de la aeroportul din Doneţk”, precizează instituţia.

Centrul oraşului Doneţk a fost vizat joi de un atac cu obuze, unele proiectile căzând într-un centru comercial, a anunţat Primăria oraşului aflat sub controlul insurgenţilor proruşi. Este vorba de primul incident de acest fel produs la Doneţk după acordul de încetare a focului din 5 septembrie.

Cel puţin zece persoane au murit miercuri în confruntările armate produse în suburbii ale oraşului Doneţk, în principal în zona aeroportului. Primăria a precizat că atacul cu obuze a avut loc joi în jurul orei 18.00. Mai multe proiectile au căzut în centrul oraşului, inclusiv într-un centru comercial şi într-un depou de autobuze. Nu există informaţii despre eventuale victime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.