Tecău în finala probei de dublu la China Open

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în finala probei de dublu a turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 2.500.470 dolari, sâmbătă, după o victorie cu 6-4, 6-4 în fața cuplului Fabio Fognini (Italia)/Leonardo Mayer (Argentina), informează Agerpres.

Tecău și Rojer, care și-au asigurat 80.510 de dolari și 300 de puncte ATP, vor juca a doua lor finală în China în decurs de o săptămână, după ce în weekend-ul trecut au câștigat titlul la Shenzhen.

În ultimul act, cuplul româno-olandez va da piept cu câștigătorii din semifinala Julien Benneteau (Franța)/Vasek Pospisil (Canada/N. 4) — Johan Brunstrom (Suedia)/Nicolas Monroe (SUA).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au șase titluri ATP împreună, toate anul acesta, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington și Shenzhen, pierzând o finală, la Rotterdam.

Tecău are în total 22 de turnee ATP câștigate la dublu: șase alături de Rojer, anul acesta, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 14 finale la dublu: în 2014 alături de Rojer la Rotterdam, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.