Atentat sinucigaş în Pakistan

0

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 25 au fost rănite într-un atentat sinucigaș contra unei colonii șiite din provincia pakistaneză Balucistan (sud-vest), a anunțat poliția, potrivit AFP, informează Agerpres.

Atentatul s-a produs în cursul serii la Quetta, cămin al comunității șiite Hazara. ‘Confirm faptul că au fost ucise cinci persoane, printre care un copil și o femeie, în atentatul sinucigaș care a vizat orașul Hazara. Aproximativ 25 de persoane au fost rănite, printre care șapte copii și trei femei’, a precizat șeful poliției din Quetta.

Atentatul a avut loc într-un bazar în timp ce locuitorii făceau cumpărături cu prilejul sărbătorii Eid al-Adha care debutează sâmbătă. Minoritatea șiită Hazara a fost în repetate rânduri ținta unor atacuri, iar membrii săi sunt sunt deseori însoțiți de forțele de securitate în cursul deplasărilor colective. Pentru moment atentatul nu a fost revendicat.

Bogata provincie Balucistan este leagănul unor violențe interconfesionale contra șiiților acuzați din 2004 de acțiuni separatiste.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.