Crucea Roşie şi-a suspendat activitatea în Ucraina

0

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi-a întrerupt pentru câteva zile activitatea operaţională pe teritoriul Ucrainei în legătură cu moartea unui angajat al organizaţiei la Doneţk, a anunţat purtătorul de cuvânt al CICR în Ucraina, Alina Murzaeva, citată de agenţia RIA Novosti, potrivit Mediafax.

„Misiunea Crucii Roşii activează în şapte localităţi din Ucraina, fiind implicaţi peste 120 de angajaţi, dintre care 50 sunt cetăţeni străini. Suntem nevoiţi să suspendăm operaţiunile (în Ucraina) pentru câteva zile, deoarece trebuie să mobilizăm toate forţele pentru a garanta securitatea angajaţilor noştri la Doneţk şi pentru a transporta trupul neînsufleţit al angajatului nostru elveţian”, a declarat Murzaeva. Potrivit purtătorului de cuvânt, CICR urmează să discute despre perspectivele de a-şi continua activitatea pe teritoriul ucrainean.

Centrul oraşului Doneţk a fost vizat joi de un atac cu obuze, unele proiectile căzând într-un centru comercial. Este vorba de primul incident de acest fel produs la Doneţk după acordul de încetare a focului din 5 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.