Funar vrea ca ţara să fie condusă de popor

0

Candidatul independent la Președinție Gheorghe Funar propune în oferta sa electorală ca țara să fie condusă de popor prin referendumuri naționale, informează Agerpres.

„Aceasta este oferta mea electorală de bază, respectiv, propun și solicit poporului să accepte să fie adoptat principiul democratic al conducerii României de către popor prin referendumuri naționale iar Parlamentul, președintele și Guvernul, precum și partidele politice să fie obligate să îndeplinească obiectivele stabilite de majoritatea cetățenilor români prin referendum. (…) Oferta pe care o fac votanților este de a alege între democrație, între conducerea țării de către popor și continuarea dictaturii partidelor politice”, a declarat Funar duminică într-o conferință de presă.

El a opinat că partidele politice i-au „păcălit” pe cetățeni și după ce „au fraudat alegerile”, au instaurat „dictatura împotriva poporului”.

„Aceste partide politice care au fost înființate la comandă străină au recurs la tot felul de metode de a fura votul românilor. La început au făcut-o cu mănuși, iar în ultimii ani, la ultimele alegeri, cum au fost și cele din 2012 și cum se pregătesc și acestea din noiembrie 2014, s-au lăsat mănușile la o parte”, a susținut Gheorghe Funar.

Potrivit acestuia, Guvernul Ponta a modificat legea electorală cu încălcarea Constituției și în prezent turismul electoral este posibil.

„Alianța dintre PSD, UNPR și PC pe de o parte și ceilalți din ACL au făcut o repetiție privind turismul electoral. (…) Îi asigur pe cei care sunt implicați în pregătirea fraudării alegerilor că urmează să plătească în baza Constituției cetățenilor, pentru că spre a trece la democrație în România, vom adopta această Constituție în maxim trei luni de la începutul anului viitor. Aceasta prevede că partidele politice care sunt implicate în fraudarea alegerilor se dizolvă și că aceia care încalcă legea sunt aspru sancționați. Este prevăzut că aceia care participă la fraudarea alegerilor urmează să plătească cu închisoare și confiscarea integrală a averii”, a adăugat Gheorghe Funar.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.