14 ani fără “unicul căpitan” al lui Dinamo!

0

Fostul căpitan al echipei Dinamo, Cătălin Hîldan, decedat pe terenul de joc în timpul unui meci amical în urmă cu 14 ani, a fost omagiat, duminică, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, de cei aproximativ 11.000 de spectatori care asistă la meciul cu CSU Craiova, din etapa a X-a a Ligii I.

Cu aproximativ 20 de minute înaintea debutului partidei, jucătorii s-au retras la vestiare după şedinţa de încălzire, iar nocturna stadionului a fost stinsă. Fanii dinamovişti de la peluza care îi poartă numele fostului jucător au aprins aproximativ 2.000 de lampioane, cărora le-au dat drumul spre cer, informează Mediafax.

Fanii de la Peluza Cătălin Hîldan au afişat următoarele bannere: „Astăzi se aprinde cerul, gânduri venind spre tine, câinilor le este dor de tine Cătăline” şi „Adevăratul 11 nu mai joacă, e un chin, nu te-am uitat Hîldan Cătălin”, în timp ce suporterii de la Peluza Sud au scris pe o bucată de pânză „Din generaţie în generaţie, rămâi o sursă de imitaţie. Ne lipseşti, Cătăline”.

De asemenea, pe tabela de marcaj a fost afişat, pe tot parcursul meciului, un portret al lui Hîldan în echipamentul lui Dinamo, fostul jucător având stilizate aripi de înger. Totodată, pe tabela de marcaj scrie Unicul Căpitan. Totodată, fanii de la Peluza Cătălin Hîldan au fluturat aproximativ 30 de steaguri cu chipul fostului jucător.

Din cauza evenimentelor comemorative dinaintea partidei, meciul dintre Dinamo şi CSU Craiova a început cu 11 minute întârziere.

Cătălin Hîldan a decedat în timpul unui meci amical pe care Dinamo l-a disputat, pe 5 octombrie 2000, la Olteniţa, în compania formaţiei locale, Şantierul Naval. În minutul 74 al partidei, Hîldan, s-a prăbuşit pe teren, fără să fie lovit. Medicii i-au acordat primul ajutor chiar pe gazon, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie şi de acupunctură fiind continuate şi în ambulanţa cu care a fost transportat la Spitalul Municipal Olteniţa. Jucătorul nu a răspuns însă la stimuli, la ajungerea la spital medicii constatând decesul acestuia, care a fost cauzat de un accident vascular cerebral. Ulterior s-a stabilit că Hîldan suferea şi de hepatită de tip C. Cu numai o săptămână înainte, Cătălin Hîldan efectuase, alături de ceilalţi componenţi ai lotului dinamovist, un control medical în urma căruia fusese declarat fizic sănătos. De asemenea, la toate controalele periodice efectuate la Institutul Naţional de Medicină Sportivă a fost declarat clinic sănătos, nefiind suspect niciodată de o boală coronariană.

Cătălin Hîldan s-a născut pe data de 3 februarie 1976. În prima divizie a evoluat numai la Dinamo Bucureşti, pentru care a disputat 138 de meciuri, marcând şase goluri. A fost selecţionat de opt ori în echipa naţională a României, pentru care a înscris un gol.

În memoria „Unicului Căpitan”, aşa cum a fost numit de suporterii dinamovişti, FC Dinamo a retras tricoul cu numărul 11, purtat de Cătălin Hîldan. De asemenea, peluza stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare rezervată galeriei dinamoviste poartă numele fostului fotbalist, iar la intrarea în Parcul Sportiv Dinamo a fost amplasată o statuie a acestuia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.