Alertă de hepatită A în Vâlcea

0

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a declanșat o operațiune pe linie medicală în orașul vâlcean Brezoi după ce a fost descoperit un focar de hepatită virală de tip A la o școală din cartierul „Valea lui Stan”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al instituției, dr. Luminița Apostolescu, informează Agerpres.

„Avem azi (luni — n.r.) pe teren echipe care se ocupă cu catagrafia locului, în sensul că toate persoanele care au intrat în contact direct cu bolnavii vor fi vaccinate și imunizate. Vom începe cu copiii și apoi, profesorii și părinții. Cei cinci copii bolnavi sunt în spital sub tratament și putem spune că situația este sub control. Din păcate, este vorba de o comunitate romă și condițiile igienico-sanitare au deficiențe acasă. Noi vom încerca prin echipele noastre să avem discuții cu familiile privind condițiile minime de protecție sanitară care trebuie respectate”, a precizat Apostolescu.

Boala a fost depistată săptămâna trecută la cinci elevi de la Școala Generală „Valea Lui Stan” din Brezoi și imediat cei cinci copii au fost internați în spital și monitorizați atât de medicii de familie, cât și de medicii școlari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.