Deputaţii jurişti decid marţi soarta lui Valerian Vreme

Preşedintele Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat luni că şedinţa pentru analizarea cazului Valerian Vreme va avea loc marţi.

“Am stabilit că până astăzi membrii Comisiei juridice consultă documentele din dosar iar mâine la ora 12,00 o să aibă loc şedinţa comisiei, pentru a ne încadra în termenul impus de către Biroul permanent. Este posibil să dăm marţi raportul, până la această dată nu s-a solicitat amânarea clarificării acestui subiect, nu a venit nimeni să spună că nu a avut timp să studieze dosarul şi nu cred că vor apărea solicitări până mâine, când luăm în analiză acest subiect”, a spus Ciucă la Palatul Parlamentului.

DNA a cerut ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului independent Valerian Vreme pentru începerea urmăririi penale în dosarul licenţelor IT. El este acuzat de abuz în serviciu săvârşit în perioada în care a fost ministru al Comunicaţiilor.

Pe de altă parte, parlamentarii ACL solicită ca marţi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor să fie convocat pentru stabilirea votului din plen privind ridicarea imunităţii deputatului Valerian Vreme. “Având în vedere faptul că astăzi luni, 6 octombrie, majoritatea parlamentară nu a convocat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a fixa şedinţa de plen de săptămâna viitoare, cu privire la cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului Valerian Vreme, membrii Alianţei Creştin-Liberale din Biroul Permanent au înaintat preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnului Valeriu Zgonea, o solicitare în acest sens”, se arată într-un comunicat ACL.

Deputaţii Dan Motreanu şi Ioan Oltean, vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor, Cristian Buican – secretar, Ionel Palăr – chestor, i-au înaintat preşedintelui Valeriu Zgonea solicitarea regulamentară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.