Festivalul ”Tarafe și fanfare”, la Muzeul Satului

0

Cea de-a noua ediție a Festivalului Tarafuri și Fanfare, care aduce la București reprezentanți ai unor vechi ansambluri muzicale, se va desfășura sâmbătă și duminică la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor, Asociația Mișcarea de Rezistență, transmis Agerpres.

Muzicanți bătrâni vor povesti despre oamenii satelor lor, vor împărtăși cântece bătrânești doar de ei știute, aducând în prezent sunetele tinereții lor și eroi de balade.

Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăști (Suceava) și Taraful vlăscean al haiducilor din Clejani (Giurgiu) vor demonstra sâmbătă că folclorul din vetrele satelor românești este unic.

Duminică vor încânta spectatorii Fanfara din Saelele (Teleorman), Taraful din Băbiciu (Olt), Taraful lui Vasile Firuță din Islaz (Teleorman), Dănțăușii și fluierașul din Idicelul de Pădure (Mureș) și Fanfara bucovineană din Forăști. Artiștii vor spune, în dialog cu muzicianul Grigore Leșe, istorisiri din viața omului de la sat.

Festivalul Tarafuri și Fanfare a debutat în 2007, în spiritul Recursului la România, eveniment cultural care s-a transformat în ceea ce organizatorii evenimentului numesc Mișcarea de Rezistență. Prima ediție a avut loc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, a ajuns pe ulițele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a oprit pentru câteva ediții la Suceava, pentru a reveni anul trecut pe ulițele Muzeului Satului din București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.