O parte din averea soţilor Ceauşescu, dusă la azilurile de bătrâni

0

Ultimele obiecte ale soţilor Ceauşescu, rămase în depozitele Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi duse la azilurile de bătrâni pentru a le înfrumuseţa acestora camerele. Reprezentanţii guvernului susţin că aceste bunuri nu au mai putut fi vândute, iar unele ar fi chiar degradate.

Regia Autonomă Administraţia Protocolului de Stat (RA-APPS) se va debarasa şi de ultimele obiecte care le-au aparţinut soţilor Ceauşescu. Este vorba despre bunurile rămase nevândute după ce, între 1999 şi 2001, regia a organizat mai multe licitaţii, cu strigare sau pe internet, precum şi vânzări prin consignaţii. „Unele bunuri sunt uzate fizic şi moral şi constau în dulapuri, oglinzi, covoare, metraje, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Starea acestora este influenţată de vechimea lor şi de mutarea în diverse depozite. Bunurile provenite din confiscări şi care au aparţinut familiei Ceauşescu constau în principal din piese de mobilier cu efigia NC şi EC şi diverse obiecte decorative, casete, machete, vase şi tablouri”, se arată în expunerea de motive a unui proiect de lege privind unele măsuri în activitatea RA-APPS, scrie ziarulring.ro.

Potrivit proiectului de lege, bunurile Ceauşeştilor vor putea fi atribuite cu titlu gratuit serviciilor publice de asistenţă socială, la azilurile de bătrâni sau la orfelinate. Totodată, obiectele care sunt într-o stare avansată de degradare şi nu pot fi valorificate se distrug de către RA-APPS, unde se va constitui în acest sens o comisie de preluare şi distrugere. Actul normativ mai prevede ca bunurile culturale confiscate de la soţii Ceauşescu să fie expertizate în vederea introducerii în patrimoniul cultural naţional. Obiectele fără valoare culturală vor fi utilizate pentru dotarea bazei materiale de reprezentare şi protocol aflate în administrarea RA-APPS.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.