Aniversare: Zece ani cu SMURD

Share:

S-au împlinit zece ani de operare aero-medicală SMURD. Ministerul Afacerilor Interne a organizat,  marţi dimineaţă, o ceremonie de aniversare la care au participat premierul Victor Ponta, viceprim-ministrul pentru securitate naţională si ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Activitatea de salvare aeriană a SMURD este una destinată salvarii pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă. Din anul 1997, SMURD efectuează intervenţii aero-medicale de urgenţă, iar din 2004, în cooperare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, SMURD asigură intervenţia pe plan naţional cu două elicoptere amplasate la Bucureşti şi la Târgu-Mureş.

SMURD folosește pentru misiunile de salvare aero-medicale, elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 aflat în dotarea Unităţii Speciale de Aviaţie a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135P2 a intrat în dotarea Unităţii Speciale de Aviație a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în luna februarie 2004 şi poate executa orice tip de misiuni solicitate.

Începând cu anul 2008 Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat transporturi aero-medicale de urgenţă la nivel naţional, intervenind pentru un număr de aproximativ 1670 de persoane rănite.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.