Firea: Declarațiile de avere ale familiei Ponta au fost verificate de ANI

0

Purtătorul de cuvânt al campaniei candidatului la Președinție Victor Ponta, Gabriela Firea, afirmă că declarațiile de avere ale președintelui PSD, Victor Ponta, și ale soției sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, au fost verificate în mai multe rânduri de către Agenția Națională de Integritate (ANI), fără să fi fost constatate încălcări ale prevederilor legale.

„Declarațiile de avere ale președintelui PSD, Victor Ponta, și ale soției sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, au fost verificate în mai multe rânduri de către ANI, fără a fi identificate în aceste ocazii încălcări ale prevederilor legale.

Deci, ambele seturi de declarații de avere și interese au fost verificate de către ANI. Principalele bunuri care apar în declarațiile de avere au fost dobândite de Victor Ponta și Daciana Sârbu înainte de căsătorie, deci ele reprezintă proprietăți individuale, nu comune, apărând de aceea doar în declarația deținătorului”, declară Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă.

Gabriela Firea întărește faptul că atât Victor Ponta, cât și Daciana Sârbu, și-au făcut publice declarațiile de avere și de interese, „conform legii, într-o deplină transparență”.

Aceste precizări au fost făcute de către Gabriela Firea în urma anunțului deputatului PNL Ludovic Orban, conform căruia a sesizat ANI cu privire la declarația de avere a președintelui PSD și a soției sale, senatoarea social-democrată considerând că liberalul a optat pentru „un mod murdar” de a face politică.

„Deplângem faptul că domnul Iohannis acceptă sau chiar încurajează ca apropiații săi să depună plângeri împotriva unui contracandidat. Astfel de abordări constituie un mod murdar și ridicol de a purta bătălia electorală, iar PSD se angajează să nu folosească niciodată asemenea metode contra domnului Iohannis sau a oricărui alt candidat la alegerile prezidențiale”, mai spune Gabriela Firea, potrivit aceleiași surse.

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, că a depus o sesizare la ANI în care reclamă faptul că premierul Victor Ponta nu a trecut în declarația de avere și bunurile soției, împreună cu care, susține liberalul, liderul social-democraților ar avea șapte case.

„Sesizez oficial încălcarea flagrantă de către prim ministrul Victor Ponta a legislației privind integritatea în exercitarea funcției publice. Este vorba despre declarația de avere depusă de Victor Ponta în care, din 2010 (…) omite în mod intenționat să treacă bunurile soției. (…) Probabil a considerat că electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni să vadă că de fapt Victor Ponta are de fapt șapte case în proprietate (…) și și-o fi imaginat probabil că votanții PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta aflând că la vârsta de 42 de ani deține împreună cu soția șapte case”, a spus Orban, în fața sediului ANI, după ce a depus sesizarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.