Guvernul umblă la taxele consulare

0

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că Guvernul va elimina taxele consulare solicitate pentru întocmirea certificatelor de naștere ale copiilor născuți în străinătate, dacă acestea sunt întocmite în termen de șase luni de la naștere.

„Românii care fac procedurile privind certificatele de naștere, timp de șase luni nu plătesc niciun fel de taxe. Dacă șase luni nu vor să îi declare fără niciun fel de taxă, sigur că (plătesc — n.r.) taxa aceea mare care e și azi. Dar eu cred că orice părinte aflat în străinătate în cele șase luni poate să facă procedurile de declarare a copilului și faptul că sunt gratuite față de taxele care se plăteau până acum e un semn foarte clar de sprijin pentru familiile cu copii”, a afirmat prim-ministrul la începutul ședinței de Guvern.

Ponta a anunțat, totodată, că documentele de călătorie pentru copiii de până la șase ani vor fi gratuite. Potrivit lui această decizie a fost luată la insistențele ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.