Iohannis îi aduce osanale lui George Maior

0

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, spune că el nu a înţeles că şeful SRI, George Maior, ar fi demisionat, ci că se pune la dispoziţia viitorului preşedinte, catalogând gestul acestuia drept onorabil, de ”profesionist 100%”, şi apreciind totodată că Maior ”este un şef foarte bun la SRI”, informează Mediafax.

Iohannis a fost întrebat, marţi, la RFI, cum priveşte gestul şefului SRI de a demisiona din funcţie şi faptul că acesta a precizat că ţine de viitorul preşedinte să îi evalueze mandatul şi să spună dacă îl reconfirmă sau nu în funcţie.

”Mi se pare o atitudine foarte onorabilă şi eu nu am înţeles că demisionează, ci se pune la dispoziţia viitorului preşedinte, după alegeri, ceea ce mi se pare foarte fair-play şi îmi reconfirmă că avem de a face cu un profesionist 100%”, a spus liderul PNL.

El a fost întrebat dacă personal l-ar dori pe Maior în continuare la şefia SRI.”Eu cred că domnul Maior este un şef foarte bun la SRI”, a răspuns Iohannis. De asemenea, el a fost întrebat dacă îl vede pe Maior ca fiind un posibil viitor premier. ”Nu-mi pun acum problema aceasta, ce se va întâmpla atunci. Noi avem un protocol în ACL – dacă eu devin preşedinte, atunci avem clar un candidat pentru prim-ministru. Aceste lucruri oricum ar fi ele nu vor fi preocuparea mea prioritară în această etapă de campanie prezidenţială. Sunt preocupări pentru următoarea etapă, atunci când ne apucăm de construcţia noului guvern”, a mai spus Iohannis.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, vineri, la Timişoara, că după instalarea noului preşedinte îi va înainta acestuia demisia din funcţie, urmând ca noul şef al statului să facă o evaluare asupra activităţii sale în fruntea serviciului şi să ia o decizie.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.