Macovei: Ponta apără interesele rușilor

0

Candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei l-a acuzat, marţi, pe premierul Victor Ponta că prin declaraţiile în cazul Lukoil dovedeşte că este mai preocupat să apere interesele ruşilor, decât să susţină o justiţie corectă, informează Mediafax.

“Asemănarea dintre criticile lui Victor Ponta aduse procurorilor care investighează cazul de evaziune de la Lukoil şi discursul ambasadorul Rusiei la Bucureşti pe aceeaşi temă este o dovadă clară că Ponta este mai preocupat să apere interesele ruşilor, decât să susţină o justiţie corectă şi recuperarea prejudiciilor”, afirmă Macovei, potrivit unui comunicat de presă remis Mwdiafax.

Ea precizează în comunicat că Oleg Malghinov, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, s-a arătat “foarte îngrijorat” de acţiunea procurorilor la rafinăria Petrotel-Lukoil şi şi-a exprimat speranţa că „ancheta se va face nepărtinitor şi obiectiv în cadrul legii şi ţinând cont în mod cuvenit (…) de interesele relaţiilor ruso-române”.

“Mă întreb: de ce anchetarea unui caz de evaziune/corupţie ar afecta negativ interesele relaţiilor dintre România şi Rusia? Victor Ponta nu-şi pune însă astfel de întrebări, ci, mai rău, a preluat mesajul ambasadorului Rusiei şi a mers mai departe, criticând procurorii pentru că au pus sechestru pe bunurile companiei ruseşti Lukoil”,precizează Monica Macovei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.