Meleșcanu, prieten cu Uioreanu

0

Discuția dintre fostul şef al CJ Cluj , Horea Uioreanu și consilierul său Răzvan Pop a fost înregistrată, pentru că la acel moment, consilierul lui Uioreanu colabora deja cu procurorii DNA. Fostul preşedinte CJ Cluj a fost trimis în judecată în două dosare: unul pentru luare de mită, iar al doilea pentru folosirea de informații nedestinate publicității.

Stenograma înregistrării apare în rechizitoriul DNA privind folosirea de informaţii secrete de către Horia Uioreanu. În discuţia dintre acesta şi consilierul său Răzvan Pop au apărut două nume grele din domeniul structurilor de informaţii. Este vorba despre Teodor Meleşcanu fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe şi Gelu Oltean, fost șef  al Departamentul de Informații și Protecţie Internă.

Procurorii DNA acuză că subofițerul SRI Anca Albu a furnizat informații secrete către Uioreanu cu scopul de a o ajuta să se transfere la SIE, condus atunci de Teodor Meleșcanu. „Solicitarea acestor informații nedestinate publicității a fost făcută de președintele CJ Cluj pe fondul demersurilor subofițerului de a se transfera în cadrul Serviciului de Informații Externe cu ajutorul primului menționat”, se arată în rechizitoriul procurorilor, potrivit clujust.ro.

Anca Albu susţine în  declaraţia dată la DNA că i-a dat un CV în decembrie 2012 fostului prefect Mihnea Iuoraş pentru a o ajuta să ajungă la SIE. „Văzând că nu se întâmplă nimic, la una din întâlnirile noastre l-am întrebat ce se mai știe de acel CV. Mihnea Iuoraș mi-a spus că are anumite cunoștințe care ar putea să mă ajute, dar o relație mult mai apropiată cu domnul Meleșcanu o are Uioreanu și va vorbi cu acesta”, a precizat Anca Albu în declaraţia dată la DNA.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.