Ponta vrea trei dezbateri între prezidenţiabili înaintea turului II

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că va propune, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, să fie organizate cel puţin trei dezbateri publice punctuale, privind politica externă, sistemul constituţional şi, respectiv, viziunea economică, în media diferite, nu la o singură televiziune.

La dezbaterea privind economia va trebui să participe, în opinia lui Ponta, şi persoana propusă pentru postul de prim-ministru de către candidatul la Preşedinţie, informează Mediafax.

El a precizat totodată că, înaintea primului tur al alegerilor, va participa la orice format de dezbatere care permite o confruntare între toţi candidaţii la Preşedinţie, spunând că a greşit anterior, când afirma că nu va participa la vreo dezbatere înaintea primului tur.„Probabil chiar mâine vom adresa un apel către toţi ceilalţi 13 candidaţi: până la turul I, dacă există o posibilitate de a avea orice format de dezbateri, eu o să merg. Mai important însă, pentru turul al doilea, noi vom adresa de pe acum invitaţia către oricine va fi în turul al doilea – nu ştiu cine va fi – a organizării a cel puţin trei dezbateri, pentru că o singură dezbatere în care vorbeşti de toate la un loc este destul de greu de urmărit. Obligatoriu candidaţii din turul II trebuie să aibă o emisiune de dezbatere legată de politică externă şi securitate naţională, pentru că asta face preşedintele în special, trebuie să avem o dezbatere legată de sistemul constituţional şi politic românesc – cum crezi că trebuie să fie relaţia preşedinte – guvern -parlament, câţi paramentari să fie, ce să facă Parlamentul, ce facem cu regiunile şi judeţele, cu descentralizarea – şi o a treia discuţie legată de o viziune economică, la care trebuie să participe şi cel pe care îl propui prim-ministru”, a spus Ponta la Antena 3.

Liderul PSD a arătat că aceste dezbateri pot fi organizate în locuri şi prin intermediul unor mijloace media diferite, nu ca în 2009, când a fost organizată o singură dezbatere televizată în turul II, mediată „de un jurnalist despre care în ultimele zile a avut o mulţime de surprize”.”La baschet nu este niciodată o singură finală, în NBA, ci cel mai bun din trei sau patru meciuri. Poate că un candidat este mai bun la economie, celălalt este la politică externă sau la soluţii constituţionale”, a adăugat Ponta.

În luna august, Ponta declara că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua „popcorn şi băutură răcoritoare”, şi se va uita la dezbaterile între „doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, şi aşa mai departe”.

Ulterior, Ponta a spus că această exprimare, cu popcorn-ul în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, a constituit o „glumă proastă”, pe care a regretat-o imediat.

Citește și
1 Comentariu
  1. Maria Clara spune

    Eu nu cred ca Ponta vrea asa ceva…Poate doar pe Iohanis il bate, ca neamtu are nevoie de prompter, dar ce se face cu Udrea? Ca Udrea il face praf, femeia asta are toate cuvintele la ea si nici nu minte cum face Ponta! Sper sa avem noroc de confruntarea asta Ponta-Udrea!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.