Putin interzice manifestaţiile nocturne în Rusia

Share:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat luni amendamentele la legea federală cu privire la „adunări, mitinguri, marşuri şi manifestaţii”, conform cărora astfel de acţiuni sunt interzise în intervalul orar 22.00-7.00, relatează postul rus de televiziune Rossia 24, în pagina electronică.

Potrivit amendamentelor la articolul 9 al acestei legi, care a fost publicată luni pe un site oficial, o manifestaţie nu poate începe mai devreme de ora locală 7.00 şi a se termina mai târziu de ora 22.00″. Conform presei ruse, excepţie fac evenimentele culturale şi manifestările publice consacrate unor „date semnificative din istoria Rusiei”, informează Rossia 24. Aceste amendamente au fost aprobate de Camera Inferioară a Parlamentului rus pe 19 septembrie şi de Camera Superioară pe 1 octombrie, potrivit agenţiei UNIAN.

La rândul său, fostul oligarh şi opozant al Kremlinului Mihail Hodorkovski, graţiat de preşedintele Vladimir Putin după zece ani de închisoare, a apreciat luni, la New York, că un transfer de putere paşnic în Rusia este „puţin probabil”.”Ar fi foarte dur pentru el (Putin) să cedeze puterea în mod calm”, a declarat Hodorkovski.”Este greu de imaginat un succesor puternic care nu ar fi obligat să se debaraseze de Putin, deoarece dacă el nu va face acest lucru, societatea va considera că el se află la putere temporar. Sunt sigur că Putin înţelege bine această situaţie”, a adăugat opozantul rus.

Anterior, Hodorkovski s-a declarat dispus, în anumite condiţii, să candideze pentru funcţia de preşedinte al Rusiei.”Nu sunt interesat de ideea de a deveni preşedinte al Rusiei dacă ţara evoluează normal”, a declarat Hodorkovski.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.