Riscul izbucnirii unei epidemii Ebola în SUA, extrem de scăzut

0

Preşedintele american, Barack Obama, a reiterat luni că riscul izbucnirii unei epidemii de Ebola pe teritoriul Statelor Unite este „extrem de scăzut”, în special din cauza calităţii sitemului de sănătate american, relatează AFP, informează Mediafax.

„Luând în considerare măsurile luate, calitatea sistemului nostru de sănătate şi natura virusului Ebola care nu se transmite uşor, riscurile apariţiei unei epidemii de Ebola în Statele Unite sunt extrem de scăzute”, a subliniat preşedintele american, la sfârşitul unei întâlniri cu oficiali americani din domeniul sănătăţii.

Obama a apreciat, de asemenea, că reacţia comunităţii internaţionale faţă de extinderea epidemiei în Africa de Vest este insuficientă. „Unele state mari nu iau suficiente măsuri”, a declarat el, subliniind că intenţionează să ceară omologilolor săi o implicare mai puternică în această luptă.

Voi face presiuni asupra şefilor de stat şi de Guvern din întreaga lume, pentru a-i determina să facă tot posibilul în această luptă”, a afirmat Obama.

Pentagonul a anunţat anterior că ar putea trimite aproximativ 4.000 de militari în Africa de Vest, pentru a participa la lupta contra epidemiei de Ebola.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.