Starea de sănătate a pilotului Jules Bianchi rămâne critică

Share:

Starea de sănătate a pilotului francez Jules Bianchi, accidentat grav la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, este „critică, dar stabilă”, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), la spitalul din Yokkaichi, informează AFP.

„Vă rog să înţelegeţi, este foarte, foarte grav”, a adăugat Matteo Bonciani, după ce a discutat cu mai mulţi jurnalişti, în faţa spitalului.

Bonciani a făcut aceste precizări la rugămintea părinţilor lui Bianchi, „care nu se simt capabili să discute cu presa”. Părinţii pilotului, Philippe şi Christine Bianchi, au sosit, luni, la spitalul din Yokkaichi, unde se află internat sportivul. De asemenea, în drum spre Japonia este şi profesorul Gerard Saillant, fondatorul Institutului creierului şi al măduvei spinării (ICM) din Paris, care a fost solicitat şi pentru fostul pilot geman Michael Schumacher, după accidentul suferit la schi.

Jules Bianchi a fost operat de urgenţă, duminică, pentru îndepărtarea unui hematom cerebral, după ce pilotul francez al echipei Marussia a fost implicat într-un incident grav în timpul Marelui Premiu al Japoniei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.