Campania ”Vederea are preț”, în Parcul Copiilor

0

Reprezentanţi ai Fundaţiei Dr. Schmitzer şi ai Primăriei sectorului 4 au anunţat că weekend-ul acesta va avea loc în Parcul Copiilor o campanie pentru identificarea pacienţilor cu glaucom, intitulată „Vederea nu are preţ”.

Medici oftalmologi vor realiza sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 şi 17,00, măsurarea gratuită a tensiunii intraoculare. De asemenea, pacienţii suspecţi de glaucom vor primi vouchere pe baza cărora vor putea beneficia de o consultaţie gratuită, reducere la investigaţii şi tratamente gratuite pentru o lună la Clinica Oftalmestet.

ncercăm să depistăm pacienţii cu risc de glaucom, să-i informăm asupra riscului acestei afecţiuni şi a importanţei de a se prezenta la medic, a se consulta, a face controale periodice”, a declarat cu ocazia lansării campaniei Speranţa Schmitzer, medic primar la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti şi preşedinte al Fundaţiei Dr. Schmitzer.

Ea a atras atenţia asupra necesităţii măsurării presiunii intraoculare mai ales pentru pacienţii de peste 45 de ani – o presiune ridicată fiind principalul factor de risc -, explicând că acesta este singurul mod în care apariţia glaucomului poate fi prevenită. 

„Aceasta este o afecţiune care nu doare, se instalează lent, fără să anunţe, iar în momentul în care ne dăm seama este mult prea târziu”, a subliniat Speranţa Schmitzer. 

Potrivit acesteia, cu timpul se produce o afectare a vederii centrale, ceea ce duce la orbire, iar tratamentul pentru atrofie de nerv optic nu există.

Orice pierdere de vedere care s-a produs înainte de diagnosticarea glaucomului este imposibil de tratat ulterior, de aceea diagnosticarea precoce şi tratamentul sub supravegherea unui oftalmolog reprezintă elementele cele mai importante în prevenirea şi stoparea evoluţiei glaucomului, potrivit medicilor de la Fundaţia Dr. Schmitzer.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.