Filmul „Q.E.D.” va rula, începând de vineri, pe marile ecrane românești

0

”Q.E.D.” de Andrei Gruzsniczki a fost un film „foarte greu, cu multe datorii”, pe care, în final, echipa l-a „dovedit”, a declarat marți seară, după o proiecție pentru presă, producătoarea peliculei, Velvet Moraru, informează Agerpres.

Aceasta a adăugat că producția „Q.E.D.” a însemnat trei luni de pregătire, 31 de zile de filmare și un efort constant în ceea ce privește refacerea decorurilor României anului 1984.

„Producția a durat destul de mult. A fost un film greu, cu multe datorii, dar l-am dovedit până la urmă”, a spus aceasta.

Regizorul Andrei Gruzsniczki a completat că Velvet Moraru este persoana care a influențat deciziile de a realiza întregul film alb-negru și de a-i distribui în două din rolurile principale pe Florin Piersic Jr. și Ofelia Popii. Regizorul a mărturisit că publicul pe care și-l imaginează pentru acest film este format din două categorii: persoanele în vârstă, care „vor retrăi” acea perioadă, și generația mai tânără, de 20-30 de ani, de oameni „curioși să știe ce a fost”.

Filmul „Q.E.D.” va rula, începând de vineri, pe marile ecrane românești. De asemenea, producția va avea două proiecții speciale, vineri și sâmbătă, la Budapesta, potrivit lui Velvet Moraru.

Din distribuția filmului fac parte Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Sorin Leoveanu, Virgil Ogășanu, Tora Vasilescu, Marc Titieni, Paul Ipate, Dorian Boguță, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunțeanu și Mihai Călin.

„Q.E.D.” („Quod Erat Demonstrandum”) are ca punct de plecare decizia unui matematician (Sorin Leoveanu) de a publica o cercetare într-o revistă de specialitate a unei universități americane, în 1984, fără acordul Partidului. Personaje-cheie, alături de Sorin Leoveanu, interpretează și Ofelia Popii — buna prietenă și fosta colegă de facultate a matematicianului, care așteaptă un pașaport ca să poată pleca la soțul ei fugit în Franța—, și Florin Piersic Jr., un ofițer de Securitate care îi urmărește pe cei doi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.