Kelemen Hunor se plânge de campania dificilă

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a declarat miercuri, la Sfântu Gheorghe, că actuala campanie electorală pentru Președinția României este „atipică”, deoarece pune un accent mai mare pe candidați și nu pe programele și proiectele acestora. Kelemen Hunor a apreciat că au apărut „atacuri la persoană” care nu au nicio legătură cu viitorul României și al cetățenilor acestei țări, informează Agerpres.

”E o campanie dificilă. În 2014 se vede că se termină un ciclu de zece ani (…), se termină epoca Băsescu și va începe ceva nou și poate și din acest motiv interesul și agitația e un pic mai mare, un pic mai intensă în această campanie (…) Sunt mulți candidați și oamenii sunt interesați cine va conduce România pentru cinci ani sau probabil pentru zece ani de zile, fiindcă un președinte dacă își face treaba atunci șansele ca să fie reales sunt serioase. Din acest motiv se poate vorbi de o campanie atipică, dacă ne gândim la ce s-a întâmplat în anii trecuți și, din păcate, nu este o campanie extrem de curată, în sensul că apar foarte multe mesaje și informații care nu au nicio legătură cu viitorul României și cu viitorul cetățenilor din această țară. Mă refer la atacuri la persoană, nu vorbim de proiecte, nu vorbim de viziunea candidatului despre România, ci atacuri sub centură sau deasupra centurii, dar oricum sunt personale. Eu înțeleg că și aceste lucruri sunt importante, dar mult mai important e programul, e viziunea, decât atacuri la persoană. (…) Eu sunt un pic mai relaxat cunoscând poziția mea în această competiție, dar aș prefera mult mai mult dezbateri despre proiecte și despre viziunea fiecăruia, decât alte abordări”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai remarcat că în ultimii 24 de ani nici unul dintre candidații pentru Președinție propuși de partidele românești nu a avut un ‘mesaj cu substanță’ către maghiari și celelalte minoritățile naționale, probabil de teamă să nu piardă voturi.

”Nu s-a schimbat nimic în ultimii 24 de ani. Deci, niciun candidat din partea partidelor românești nu are un mesaj pentru maghiari și, în general, pentru minoritățile naționale sau dacă sunt câteva mesaje, acestea sunt foarte timide, ținute la secret sau în umbră ca nu cumva să piardă candidatul respectiv voturile românilor verzi sau ale naționaliștilor (…) Parcă există o falie, un zid, dacă faci un gest către maghiari sau către minorități, atunci pe partea cealaltă automat și obligatoriu trebuie să pierzi voturi. Poate din această cauză niciunul dintre candidații partidelor românești nu își asumă niciun mesaj cu substanță”, a afirmat Kelemen Hunor.

Candidatul UDMR a participat miercuri la o dezbatere publică la Sfântu Gheorghe în cadrul căreia s-a vorbit despre relația dintre majoritate și minoritate și despre proiectul de autonomie a ținutului secuiesc, inițiat de această formațiune politică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.