Patru partide belgiene pun bazele unui guvern de dreapta

Patru partide belgiene au ajuns marţi la un acord pentru formarea unui guvern de dreapta, în urma negocierilor declanşate după scrutinul legislativ din 25 mai, anunţă liderul liberalilor francofoni, Charles Michel, care va fi prim-ministru, relatează AFP.

Coaliţia de guvernământ va fi formată din trei partide flamande – naţionaliştii din cadrul N-VA, creştin-democraţii (CD&V), liberalii din Open VLD – şi un partid francofon, Mişcarea Reformistă, condusă de Charles Michel, informează Mediafax.

Guvernul urmează să intre în funcţie la începutul săptămânii viitoare.”Am încheiat un acord pentru formarea unui guvern şi un acord asupra unui cadru bugetar, pentru a aduce bugetul Belgiei la o stare de echilibru până în 2018″, a declarat Michel.”Ansamblul de parteneri mi-a propus să îndeplinesc responsabilitatea de premier (…). Echipa completă a Guvernului va avea ocazia să depună jurământul în faţa regelui, în următoarele zile”, a adăugat el, la postul de televiziune privat RTL-TVI.

„Acesta este un acord care include reforme economice şi sociale importante”, care au scopul de a „crea locuri de muncă suplimentare”, a explicat Michel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.