A scăzut numărul de bovine sacrificate

0

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scǎzut cu 27,1%, respectiv cu 21,8%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rǎmas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 4,4%. În luna august 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 27,9% din totalul sacrificărilor de bovine, conform Institutului Naţional de Statistică.
 
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut cu 13,3%, respectiv cu 14,8%. În luna august 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au o pondere de 92,0% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 3,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 11,3%, respectiv cu 1,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au o pondere de 6,6% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unitǎţi numǎrul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 13,8%, respectiv 3,8%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 9,9%, respectiv cu 10,9%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 87,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă cu 9,9%, respectiv cu 12,8%.

August 2014 comparativ cu august 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 18,9%, respectiv cu 12,5%. Numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,7%, respectiv cu 6,7%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu     2,3%, respectiv cu     3,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasǎ cu 9,1%, respectiv cu 11,3%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,2%, respectiv cu 3,7%. Numărul sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 21,9%, respectiv cu    15,2%.

Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu 0,6%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 0,2%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 3,0    %, respectiv cu 0,2%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.
În perioada august 2013 – august 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă  s-au înregistrat în lunile aprilie şi decembrie la ovine şi caprine, respectiv la porcine, când au avut loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Paşte şi Crăciun.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.