Ucraina a adoptat noi legi anticorupţie

Share:

Parlamentul ucrainean a adoptat marţi, în prima lectură, sub presiunile exercitate de Occident, cinci legi pentru consolidarea luptei împotriva corupţiei, care constituie o problemă gravă pentru această fostă republică sovietică.

Lupta împotriva corupţiei este o „condiţie-cheie” pentru ca Ucraina, care se confruntă cu o gravă criză economică şi un conflict cu rebelii proruşi, să poată obţine un ajutor financiar din partea Occidentului, a subliniat premierul Arseni Iaţeniuk, îndemnându-i pe parlamentari să susţină aceste legi.”Nimeni nu dă bani unei ţări corupte, nici investitorii nu vin într-un astfel de stat”, a declarat el, potrivit Mediafax.

Proiectele de lege, care urmează să fie examinate în ultima lectură pe 14 octombrie, vizează controlul stilului de viaţă al oficialilor de rang înalt, care vor fi obligaţi să-şi declare nu doar veniturile, ci şi cheltuielile şi bunurile, potrivit Guvernului ucrainean. De asemena, o structură independentă urmează să fie creată pentru a ancheta cazurile de corupţie în rândul acestor oficiali.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.