Brînză vrea referendum pentru gazele de șist

0

Candidatul la alegerile prezidențiale al Partidului Ecologist Român William Brînză a declarat joi că a declanșat o inițiativă cetățenească pentru organizarea unui referendum privind exploatarea gazelor de șist, informează Agerpres.

„Astăzi (n.r.—joi) am declanșat o inițiativă cetățenească pentru organizarea unui referendum privind exploatarea gazelor de șist. Săptămâna trecută am anunțat că am trimis președintelui României dorința lui William Brînză și a PER ca pe data de 16 noiembrie să organizeze un referendum privind problema gazelor de șist. Până astăzi, Administrația Prezidențială nu a dat niciun răspuns, fapt pentru care am declanșat această inițiativă. Pentru aceasta trebuie să strângem 500.000 de semnături, apoi în baza legii se organizează referendum. Prin militanții partidului, prin ONG—uri sper să strângem cât mai repede aceste semnături, dar, din păcate, nu cred că vom fi gata la data alegerilor din turul doi”, a spus Brînză într-o conferință de presă.

În cadrul aceleiași conferințe, candidatul PER și-a lansat programul prezidențial intitulat „Pentru o Românie în viitor”, program care merge pe trei paliere mari: stabilitate, dezvoltare durabilă și consolidarea statului de drept.

„Când vorbesc de starea de stabilitate pornesc de la auditarea statului, adică auditarea fiecărei instituții în parte. Cred că președintele are obligația să știe și să cunoască starea fiecărei instituții a statului pentru a putea propune diverse modificări. Când vorbesc de consolidarea statului de drept mă refer strict la separarea puterilor în stat. Astăzi Legislativul și Executivul au de multe ori interferențe care nu ajung să dea soluții în beneficiul cetățeanului. Când mă refer la consolidarea statului de drept mă refer și la îndepărtarea găștilor care scurtcircuitează de fiecare dată statul și cetățeanul. Voi fi un președinte pro-activ și prioritatea mea va fi totdeauna cetățeanul”, a încheiat Brînză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.