Prețul final al gazelor va fi ajustat!

0

Prețul final al gazelor pentru populație va fi ajustat în continuare o dată la trei luni, chiar dacă tariful gazelor din producție internă a fost înghețat, a declarat, joi, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Emil Calotă, într-o conferință pe teme energetice, informează Agerpres.

„Ceea ce a fost înghețat este prețul producției interne. De aici până la prețul final mai sunt componentele de distribuție, transport, depozitare, dar și componenta fiscală”, a explicat oficialul ANRE.

Potrivit acestuia, prețul plătit efectiv de populație va fi modificat trimestrial. „Prețul final nu este în mod obligatoriu înghețat și el. Vom avea creșteri nesemnificative trimestriale, care să fie suportabile pentru populație, însă pot exista și reduceri”, a adăugat Calotă.

Autoritățile au decis, în septembrie, ca prețul gazelor interne pentru populație să fie înghețat până la 1 iulie 2016, iar piața pentru consumatorii casnici să fie liberalizată abia în 2021, față de 2018, cum prevede calendarul inițial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.