Festivalului Internațional de Film Comedy se deschide la Cluj-Napoca

Share:

Lungmetrajul „Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, va deschide cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy de la Cluj-Napoca, vineri, la Cinema Florin Piersic, informează Agerpres.

192 de filme din 38 de țări, de pe patru continente, sunt programate în principalele secțiuni ale Comedy Cluj — competiția internațională și competițiile de scurtmetraj independent și studențesc, dar și Comedy-Panorama, Comedy-Drama Around the World, Docu-Comedy, alături de un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans, și peste 100 de invitați care sunt așteptați de-a lungul celor 10 zile de festival.

Pe lângă secțiunile principale ale festivalului, o atenție deosebită este acordată umorului nemțesc și olandez în cadrul programului Focus.

Ca în fiecare an, festivalul onorează o personalitate a cinematografiei, Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014 urmând a fi decernat maestrului Victor Rebengiuc. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?”, regia Lucian Pintilie.

Duminică, clujenii sunt invitați la Opera Maghiară la o „Seară de Jazz și Comedie pe piesele lui Frank Sinatra”, alături de Gabriel Farkas & His Band (Budapesta). Actor și muzician, Gabriel Farkas readuce în lumina reflectoarelor farmecul muzicii secolului 20 supranumit ‘Secolul American’. Spectacolul său, organizat în colaborare cu Transilvania Jazz Festival, este un tribut adus lui Frank Sinatra într-un mix de jazz și stand-up comedy armonios orchestrate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.