Focar de hepatită A, în Valea Seacă

Share:

Un focar cu 22 de cazuri de hepatită virală de tip A, confirmate în localitatea băcăuană Valea Seacă, se află sub supravegherea autorităţilor sanitare băcăuane, majoritatea celor care au contractat boala fiind copii sub vârsta de 14 ani, informează Mediafax.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău, 22 de localnici din Valea Seacă au ajuns, pe rând, la spital, după ce s-au îmbolnăvit de hepatită virală de tip A din cauza condiţiilor igienice precare din anumite gospodării.

Majoritatea celor care au contractat virusul hepatic sunt copii sub 14 ani, dat fiind că sunt cei mai vulnerabili la această boală. Autorităţile sanitare băcăuane susţin că focarul de hepatită este unul de comunitate, fără însă a se extinde şi la unităţile de învăţământ din localitate.

„Aşa după cum prevăd procedurile, se face supravegherea clinico-epidemiologică a celor care au venit în contact cu persoanele bolnave pentru a fi izolaţi în cazul apariţiei unor suspiciuni de boală. Cadrele medicale au intervenit în focar, fiind vaccinate peste 50 de persoane din familiile celor depistaţi cu hepatită de tip A”, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.

Focarul de hepatită din Valea Seacă este cel de-al doilea înregistrat în această vară în judeţul Bacău, după cel din Iţeşti care, de altfel, a fost declarat închis de către autorităţile sanitare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.