Încă nouă oameni executați de jihadiști

Share:

Statul Islamic a executat vineri în nordul Irakului nouă persoane după ce le-au acuzat de legături cu grupările sunnite antijihadiste, au indicat surse ale securității locale și martori oculari, informează Agerpres.

În orașul Az-Zab, situat la 90 de kilometri vest de Kirkuk, au fost executate în public șase persoane. ‘Statul Islamic a executat patru locuitori din Az-Zab și alți doi în localitatea învecinată Az-Zwiya’, a precizat un reprezentant al securității locale.

Potrivit unor martori oculari, cele șase persoane au fost acuzate de a fi implicate în eforturile de organizare a unei rezistențe sunnite în fața ofensivei în regiune a Statului Islamic. La Baiji, la 35 km mai la sud, trei bărbați au fost decapitați. Ei fuseseră răpiți în urmă cu câteva zile și erau foști membri ai Sahwas, milițiile sunnite care au luptat împotriva Al-Qaida cu sprijinul armatei americane în 2007-2008.

Irakul se confruntă de la începutul lunii iunie cu o puternică ofensivă lansată de jihadiștii din gruparea Statul Islamic, care controlează vaste zone din teritoriul irakian. Guvernul irakian, dominat de șiiți, a încurajat triburile sunnite să lupte împotriva Statului Islamic, după ce forțele de securitate irakiene au fugit în luna iunie în fața ofensivei acestei grupări radicale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.