Incident la marele pelerinaj de Sfânta Parascheva

0

Mai sunt câteva zile până la Hramul Cuvioasei Parascheva, însă la Iaşi a început deja marele pelerinaj. Mii de credincioşi au venit deja să se roage vineri dimineaţă când moaştele sfintei au fost scoase în curtea mitropoliei din Iaşi. Ziua nu a fost lipsită de incidente. Pompierii au intervenit pentru a stinge focul izbucnit în mijlocul credincioşilor de la un suport de lumânare. 

Cel mai mare pelerinaj din ţară a început vineri dimineaţă la Sfânta Cuvioasă Parascheva, informează România TV. Mii de credincioşi s-au aşezat deja la rând pentru a se ruga la Sfântă. Sunt aproximativ 10000 de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării în Iaşi. Oamenii au adus cu ei tot felul de lucruri personale, astfel că sunt încărcaţi cu bagaje. Lucrurile aduse urmează a fi sfinţite pentru a le purta noroc.

Ordinea publică este asigurată de 1000 de oameni de ordine, poliţişti şi jandarmi. De asemenea, pentru eventuale cazuri medicale au fost montate două corturi, unul de la Crucea Roşie şi altul de la SMURD.

Încă de joi noape sute de autocare au început să vină la Iaşi. În plus, trenurile care merg spre Iaşi au fost suplimentate. Peste 5500 de credincioşi din Voluntari au plecat joi seară spre Moldova. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Primarul Florentin Pandele organizează această excursie pentru al nouălea an. Anul acesta au plecat spre Sfânta Parascheva nu mai puţin de 150 de autocare cu credincioşi.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.