Meleșcanu caută voturi în rândurile personalului medical

0

Teodor Meleșcanu, candidat independent la președinția României, a declarat, vineri, la Bacău, în cadrul unei întâlniri avute cu personal medical din județele Bacău și Neamț, că vizează ”introducerea unui pachet suplimentar de asistență medicală, care să permită accesul mai larg al asiguraților la sistemul privat din domeniu”, informează Agerpres.

”Avem deja o rețea privată medicală care are avantajul de a oferi condiții mai bune, medici și personal de specialitate mai bine plătiți, dar care, în prezent, nu este accesibilă decât oamenilor care au un anumit nivel de venituri. Aceștia sunt foarte puțini. De aceea după părerea mea singura soluție mai rapidă pe care o putem adopta este ca din contribuția pe care oamenii o dau în mod obișnuit pentru sănătate de 14 la sută, 7 la sută angajatul și 7 la sută angajatorul, o parte să fie dedicată unui pachet privat de sănătate care să permită oamenilor, în contextul acelorași bani pe care îi plătesc, un acces și la sistemele private mult mai performante decât cele din unitățile medicale de stat”, a spus Teodor Meleșcanu.

El a subliniat că această preocupare a sa pornește de la faptul că în opinia sa ”în prezent sănătatea este o problemă de securitate națională”.

”Securitatea națională a României nu mai este doar concentrată pe apărarea împotriva unui atac din exterior. Ea înseamnă acum securitatea cetățenilor. Ori cu un sistem de sănătate așa cum este în prezent cel din țară, dominat de penurie de medici și asistenți medicali, dar și de grave dificultăți manageriale în sistemul de stat, suntem în fața uni grav pericol la adresa securității României. De aceea, consider că se impune cu prioritate inițierea unei asemenea reforme pe care mi-am propus să o susțin cu prioritate, dacă voi fi ales președinte”, a menționat Meleșcanu.

El a mai precizat că intuiește după expunerea intenției sale și faptul că ”oamenii din mediul medical-sanitar doresc o reformă în domeniu” iar aceasta îl încurajează în demersul său.

Teodor Meleșcanu a mai subliniat faptul că propunerea sa face parte din panoplia de partituri a unui ”președinte dirijor”, postură din care dorește să ”limpezească toate aceste eforturi cacofonice din societatea românească pentru a le reuni într-o melodie frumoasă, tonifiantă pentru speranțele românilor într-un viitor cu șansă la prosperitate”.

”Doresc, dacă voi fi ales, să îmi exercit funcția de președinte într-o colaborare strânsă, prietenească și solidară cu premierul, dar cu respectarea întocmai a legislației. Voi sprijini organele de specialitate, fie că este vorba de ANI, DIICOT, DNA ori alt organism instituțional (…). Voi veghea ca magistrații, instanțele, organismele de specialitate să facă treaba așa cum trebuie, dar numai pe legi”, a mai spus Teodor Meleșcanu.

El a menționat faptul că și în continuare campania sa electorală o va derula atipic față de principalii contracandidați.

”Toți ceilalți competitori adună lumea pe stadioane, în piețe, la concerte, eu nu am această posibilitate, nici ca structură, nici ca putere financiară. Atunci campania mea este total diferită în sensul că mă duc eu să stau de vorbă cu oamenii, nu îi adun ca să le spun ceea ce gândesc eu. Sunt mai puțini oamenii pe care îi întâlnesc dar aceștia după ce stau liniștiți de vorbă cu mine pleacă cu o anumită convingere pe care o vor mărturisi și altora tot în discuții libere, oneste, pe când pe un stadion este lume multă. Nu știu din mulțimea aceea câți vor vota cu cel de la tribună”, a subliniat Teodor Meleșcanu.

Potrivit declarației sale făcute pentru Agerpres, campania sa electorală o va continua sâmbătă la Arad, unde ar urma să se întâlnească cu oameni de afaceri iar duminică la Oradea, unde va merge la Sărbătoarea orașului. Temele principale pe care le va aborda în cadrul întâlnirilor electorale vor fi axate, pe lângă promovarea inițiativei sale de reformă în domeniul medical, și reducerea Parlamentului la 324 de membri, diminuarea mandatului președintelui la patru ani și susținerea necesității unui program de revizuire, prin modernizare, a Constituției, ”aducerea ei la stadiul în care se află România astăzi”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.