Piţurcă nu consideră că un egal cu Ungaria ar fi un rezultat negativ

0

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, că un egal în partida echipei naţionale cu Ungaria „nu ar fi un rezultat negativ”, dar a precizat că în acest fel prima reprezentativă şi-ar complica viaţa pentru că ar permite adversarilor de sâmbătă să intre în cărţile calificării.

„Cum stau lucrurile acum, un egal nu ar fi un rezultat negativ. Dar e clar ne-am complica viaţa, am da şansă Ungariei să intre în jocul calificării. Ei au meci mai uşor după (n.r. – cu Insulele Feroe), ar face patru puncte, iar noi avem o deplasare grea (n.r. – în Finlanda). Echipa României nu este imbatabilă. Vedem mari forţe ale lumii fotbalistice că pierd. Ăsta este jocul de fotbal. Noi suntem o echipă mult mai mică decât cea a Spaniei, aşa că sperăm să nu se întâmple ce s-a întâmplat aseară cu Spania (n.r. – înfrângerea Spaniei în faţa Slovaciei)”, a spus selecţionerul într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

El nu crede că România poate câştiga cu 3-0 în faţa Ungariei, la fel cum a făcut-o anul trecut în preliminariile CM 2014. „E mai puţin probabil să se mai întâmple ce s-a întâmplat (n.r. – victorie cu 3-0). Niciodată un meci nu seamănă cu altul. Nu ştiu, vom vedea. Noi ţintim victoria. Acum, dacă un joc foarte bun va fi şi un anumit număr de goluri atunci va fi foarte bine”, a menţionat tehnicianul.

Victor Piţurcă a menţionat că scopul său nu este clasarea pe primul loc al grupei, ci calificarea. „Pe mine mă interesează mai puţin primul loc din grupă, mă interesează cele două locuri care oferă şansa de a merge în Franţa. Însă dacă ne vom reuşi să ne adjudecăm cele trei puncte atunci vom face un pas imens spre o nouă calificare. În această toamnă avem un program infernal. Nu o să fie uşor, însă în acelaşi timp se poate rezolva ecuaţia calificării din această toamnă. Eu nu aş fi fost de acord cu un astfel de program, dar după experienţa asta, dacă vom avea rezultate pozitive, atunci în viitor aş accepta să avem meciuri mai grele la început. Cum face Olanda. Olanda vrea întotdeauna să joace cu adversarii mai puternici la început, chiar dacă vin după o Cupă Mondială, asta a fost strategia lor”, a precizat el.

Selecţionerul s-a arătat încântat de calitatea gazonului de pe Arena Naţională, înlocuit săptămâna trecută de Primăria Capitalei. „În ultimul timp terenul a fost bun. Acum s-a schimbat gazonul, este unul cu o calitate excelentă. Au făcut o treabă bună cei care s-au ocupat de stadion”, a mai spus Piţurcă.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.