Ponta și Dragnea în vizită în Republica Moldova

Share:

Prim-ministrul Victor Ponta efectuează vineri o vizită în Republica Moldova, pentru mai multe acțiuni comune cu omologul său, Iurie Leancă, informează Biroul de presă al Guvernului într-un comunicat transmis Agerpres.

Din delegația română face parte și viceprim-ministrul Liviu Dragnea, anunță Ministerul Dezvoltării Regionale.

Ponta va merge la Cahul, unde va fi construit noul sediu al Teatrului ‘Bogdan Petriceicu Hașdeu’, cu fonduri alocate de Guvernul României, ocazie cu care va fi semnat Memorandumul de finanțare a proiectului. Apoi va vizita grădinița din localitatea Porumbești, raionul Cantemir, a cărei construcție a fost finanțată prin programul de asistență furnizat de Guvernul de la București pentru modernizarea infrastructurii de educație din Republica Moldova.

„Vizita va continua la Chișinău, unde vor fi donate Guvernului Republicii Moldova, conform angajamentelor anunțate, 100 de microbuze școlare, 35 Dacia Duster și 3 autocare, în cadrul procesului de susținere de către România a consolidării capacității instituționale, modernizării administrației și instituțiilor de la Chișinău, inclusiv a celor din educație și cultură, componentă a procesului de pregătire a aderării la UE”, se precizează în comunicat.

Pe agenda discuțiilor dintre Ponta și Leancă figurează, pe lângă stadiul diverselor proiecte convenite în cursul întâlnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare și asistență, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, inclusiv componenta de comerț liber, și sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces.

Vor fi, totodată, abordate și aspecte privind ultimele evoluții în ceea ce privește situația regională și atingerea obiectivului independenței energetice, mai precizează sursa citată.

În a doua parte a zilei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va vizita Institutul de Cercetări Științifice în Domeniul Ocrotirii Sănătății Mamei și Copilului, conform Ministerului Dezvoltării.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.