Șase români în Sierra Leone, țara cu multe cazuri de Ebola

0

Ministerul Afacerilor Externe informează că în Sierra Leone sunt prezenți șase cetățeni români, dintre care cinci și-au suspendat contractele de muncă cu Alro Slatina iar al șaselea nu a lucrat la această companie, informează Agerpres.

„Centrala MAE a luat legătura și va menține o legătură constantă cu grupul de 6 cetățeni români, cu precizarea că aceștia au o stare de sănătate bună. În cadrul convorbirilor purtate cu cetățenii români a rezultat că nu doresc să revină în România, desfășurându-și activitatea în condiții normale, la o altă companie”, arată MAE într-un comunicat remis vineri.

Potrivit sursei citate, a fost convenită menținerea unui contact permanent cu cetățenii respectivi iar MAE a solicitat să fie informat în avans cu privire la o eventuală decizie de revenire în România sau de relocare într-o altă zonă.

„MAE menține o legătură permanentă, inclusiv cu agențiile de angajare a personalului navigant din România, în acest sens fiind stabilită o procedură directă de informare asupra personalului de cetățenie română care se află în zonele afectate, chiar și în tranzitul către România.

În eventualitatea unei repatrieri, MAE va menține legătura atât cu Ministerul Sănătății, cât și cu Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de autorități cu competențe specifice, în vederea luării măsurilor care se impun, conform procedurii existente”, precizează MAE.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.