UDMR nu renunţă la funcțiile de ministru al culturii și vicepremier

Share:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi seară, că a vorbit cu premierul Victor Ponta, care va anunța vineri persoana care va asigura interimatul la conducerea Ministerului Culturii, dar a precizat că UDMR nu va renunța nici la portofoliul respectiv, nici la funcția de vicepremier, informează Agerpres.

”Am discutat (cu Victor Ponta—n.r), dar este atributul premierului să facă acest anunț. Eu știu despre cine este vorba, dar așteptăm până mâine. Da, am discutat astăzi după-masă și mâine va face un anunț premierul. Va fi un interimat și în termen de 45 de zile vom face o nominalizare. Atât pot să vă spun în acest moment”, a menționat Kelemen Hunor, după ce a participat la o dezbatere publică pe tema autonomiei.

El a subliniat că cele două funcții guvernamentale vor rămâne la UDMR. ”Când e vorba de această perioadă de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele funcții. Pentru noi nu e o problemă foarte importantă, 45 de zile nu e prea mult, este un interimat constituțional și până când se finalizează acest interimat vom face o propunere”, a afirmat Kelemen Hunor, adăugând că ”și portofoliul și funcția de vicepremier rămân la UDMR”.

Pe de altă parte, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, pentru Agerpres, că este posibil ca ministrul UDMR Attila Korodi să preia interimatul la Ministerul Culturii. ”Este decizia primului ministru. Poate să fie și de la UDMR, în acest caz Korodi Attila, fiind singurul membru în Guvern al UDMR, sau un alt ministru. Va avea loc o consultare a primului-ministru cu domnul Kelemen Hunor și sunt sigur că vor ajunge la un consens”, a menționat Kovacs Peter.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.